Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Олександрійській ДПІ зустрічалися з представниками бізнесу щодо застосування електронних сервісів та кампанії декларування - 2024

опубліковано 19 лютого 2024 о 16:33

в Олександрійській ДПІ на зустрічі з підприємцями, які здійснюють діяльність у м. Олександрія, обговорили переваги електронних сервісів ДПС при виконанні податкових зобов’язань та веденні бізнесу, зокрема подання декларації про майновий стан і доходи з копіями підтверджуючих документів віддалено - через Електронний кабінет на сайті http://cabinet.tax.gov.ua або через мобільний застосунок «Моя податкова». 

Учасниками зустрічі стали начальник Олександрійської державної податкової інспекції Яніна Нечипоренко, начальник Олександрійського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Ніна ГОРЛАЧОВА, головний державний інспектор цього відділу Тетяна Лавінюкова та платники податків - фізичні особи, декларанти, зацікавлені можливістю дистанційної взаємодії з податковою службою.

Начальниця Олександрійської ДПІ Яніна Нечипоренко розповіла учасникам заходу про особливості роботи в електронному кабінеті, обов’язок бізнесу працювати із застосуванням РРО/ПРРО та новий електронний сервіс ДПС - застосунок «Моя податкова». Наголосила, що інформаційні рішення, які Державна податкова служба пропонує платникам податків, допомагають отримувати необхідну інформацію та подавати звіти, не витрачаючи часу на візит до податкової інспекції. 

Кожен відповідальний підприємець завжди хоче мати повну інформацію про нараховані та сплачені податки, витяг із реєстру, суму податкового боргу тощо. Із запровадженням мобільного застосунку «Моя податкова» отримати таку податкову інформацію можна в електронному вигляді на власний гаджет. Дистанційне спілкування з ДПС економить час і запобігає корупційним ризикам. 

Кожен платник податків. який потребує практичної допомоги щодо роботи в електронному кабінеті чи має намір спілкуватися з ДПС через застосунок «Моя податкова», може звернутися до державної податкової інспекції за місцем податкової адреси.

Ніна Горлачова нагадала, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за новою формою зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2024 року, надала роз’яснення стосовно декларування доходів у вигляді спадщини, дарунків, додаткового блага та  розповіла про інші можливості електронних сервісів ДПС, а саме: як подати звітність в електронному вигляді, в тому числі декларацію про майновий стан та доходи  з метою реалізації права на отримання податкової знижки, як вести документообіг та як сплачувати податки онлайн.

Цікавила платників і тема заповнення поля «Призначення платежу» у платіжних інструкціях при сплаті податків і зборів, щодо форми призначення платіжної інструкції згідно із стандартом ISO 20022.

Учасникам зустрічі запропоновано з цих та інших питань користуватися комунікаційною податковою платформою, що функціонує в Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області.

Саме такий формат співпраці допомагає активізувати комунікацію між податковою службою та представниками інститутів громадського суспільства та бізнес-асоціацій. 

Тож, якщо платники податків мають питання, які потребують оперативного вирішення, варто надіслати звернення на електронну скриньку: kr.ikc@tax.gov.ua. Провідні фахівці Головного управління ДПС у Кіровоградській області розглянуть запит та нададуть відповідь. 

За бажанням подальша комунікація відбуватиметься в режимі онлайн чи офлайн.