Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Олександрівській ДПІ провели семінар-практикум з фізичними особами щодо подання декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 19 лютого 2024 о 16:31

З 1 січня 2024 року в Україні розпочалась кампанія щорічного декларування доходів громадян, яка триватиме до 1 травня 2024 року. Податківцями проводиться щоденна робота по інформуванню фізичних осіб щодо подання декларації про майновий стан і доходи, яке є одним з конституційних обов’язків громадян.

16 лютого фахівці Олександрівської ДПІ провели семінар-практикум з фізичними особами щодо подання декларації про майновий стан, надали теоретичну та практичну допомогу платникам.

На заході розглядалися основні питання, які цікавили платників стосовно щорічного декларування доходів громадян, яке передбачає подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи:

- до якого терміну треба подавати декларацію громадянам, які отримали у звітному 2023 році доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб. 

 Такі фізичні особи зобов’язані згідно з ПКУ подати податкову декларацію до 01 травня  2024 року.

- до якого терміну треба подати декларацію громадянам, які бажають використати своє право на податкову знижку.

 Громадяни, які бажають використати своє право на податкову знижку за 2023 рік, податкову декларацію подають по 31 грудня 2024 року включно.

Також разом з податківцями на практиці розглянули способи подачі звітності. Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. Крім того, звітність можна направити до податкової, скориставшись мобільним застосунком «Моя податкова», попередньо завантаживши його на свій гаджет.