Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено «гарячу лінію» на тему «Декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році»

опубліковано 12 січня 2024 о 11:15

У Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році». 

Начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області Інна Твердохліб відповідала на запитання платників. В ході телефонної розмови платникам надано роз’яснення щодо нової форми декларації; хто зобов’язаний подати декларацію про майновий стан і доходи та випадки, за яких платники податків зобов’язані самостійно обчислити суму податку (збору), що підлягає сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу податкової декларації, встановлені розділом IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями. 

Платникам було наголошено щодо підстав для подання податкової декларації про майновий стан і доходи, граничних строках сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік та щодо права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. 

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані роз’яснення в межах чинного законодавства.