Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Благовіщенській ДПІ проведено зустріч з суб’єктами підприємництва

опубліковано 26 грудня 2023 о 08:25

В приміщенні Благовіщенської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області  25 грудня проведено зустріч з суб’єктами підприємництва щодо можливостей електронних сервісів податкової служби та подання декларації через електронний кабінет платника податків.

Відповідь на питання платників надавала головний державний інспектор Благовіщенської ДПІ Алла Рижук.

Алла Рижук розповіла громадянам про можливості електронних сервісів ДПС, як подати звітність в електронному вигляді, в тому числі декларації про майновий стан та доходи  з метою реалізації права на отримання податкової знижки.  Під час такого заходу платники отримали як теоретичні знання, так і практичний досвід щодо заповнення звітності в електронному вигляді.  

Платників податків проінформували, що подати декларацію про майновий стан і доходи з копіями підтверджуючих документів можна віддалено через Електронний кабінет на сайті http://cabinet.tax.gov.ua або через мобільний застосунок «Моя податкова».  

Також висвітлила яку інформацію можна отримати  у сервісі «Моя податкова», який містить наступні  розділи:  

- «Мої дані» - можна отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР),  стан розрахунків з бюджетом;  

- «Послуги» - направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка);  

- «Повідомлення» - доступні: квитанції; відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків; інформація з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору; листи контролюючого органу.     

Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – ДіяПідпис, SmartID тощо.   

Крім того, щоб швидко і зрозуміло дізнатися про особливості податків і зборів, функціонал електронних сервісів пропонує розділ вебпорталу ДПС "Онлайн-навчання" за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/    

Робота ДПС активно спрямована на розвиток онлайн-сервісів, щоб зробити максимально зручними свої послуги для платників податків.  

В ході даної зустрічі було надано практичну допомогу в поданні декларації про майновий стан для отримання податкової знижки.

Кожному платнику було надано роз’яснення в межах чинного законодавства.