Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Олександрійській ДПІ відбувся тренінг на тему «Сервіси від ДПС України «Електронний кабінет» та «Моя податкова» – зручно та сучасно»

опубліковано 15 січня 2024 о 13:21

В Центрі обслуговування платників Олександрійської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області на постійній основі проводиться роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання щодо функціонування «Електронного кабінету платника».

Черговий тренінг цього тижня проведено на тему «Сервіси від ДПС України «Електронний кабінет» та «Моя податкова» – зручно та сучасно».

Учасники заходу – фізичні особи-підприємці та громадяни, які мають чинні електронні цифрові підписи. 

Начальник Олександрійської ДПІ Яніна НЕЧИПОРЕНКО акцентувала увагу учасників заходу, що розвиток онлайн-сервісів для надання платникам якісних та зручних послуг залишається одним із пріоритетних напрямків роботи ДПС, особливо в умовах воєнного стану. На сьогодні запроваджені та функціонують зручні та безкоштовні електронні сервіси ДПС. Так, за допомогою сервісу «Електронний кабінет» здійснюється взаємодія органів ДПС і платників у режимі реального часу. Даний сервіс є захищеним, персоналізованим та безпечним.

Яніна НЕЧИПОРЕНКО нагадала про необхідність подання у 2024 році декларацій тим громадянам, які отримували протягом 2023 року іноземні доходи, доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше), від надання майна в оренду фізичним особам, доходи у вигляді виграшів у гральних закладах, спадщини чи подарунків, інші доходи, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати доходу, але не є звільненими від оподаткування, та при виїзді платника податків-резидента за кордон на постійне місце проживання та в інших передбачених Кодексом випадках. Платникам податків рекомендовано обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи - засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Також повідомлено, що ДПС розроблено мобільний застосунок «Моя податкова», який доступний громадянам та може бути завантажений на телефони. Застосунок простий і зручний у використанні, це - інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами, а також сплати податків з використанням запропонованих платіжних систем. Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку та інші.

Фахівці Олександрійської ДПІ роз’яснили присутнім, як формувати та передавати звітність в електронному вигляді, подати повідомлення про об’єкти оподаткування, отримати довідку про доходи, переглянути розрахунки з бюджетом, зареєструвати програмний РРО та отримати податкове повідомлення рішення про сплату майнових податків.