Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Онуфріївській ДПІ проведено тренінг для платників податків щодо реєстрації РРО та/або ПРРО

опубліковано 24 листопада 2023 о 14:22

У рамках роз’яснювальної кампанії з питань реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" у Онуфріївській ДПІ для платників податківці проводять тренінги, під час яких надають практичну допомогу суб’єктам господарювання у реєстрації РРО та ПРРО.

Зокрема, під час чергової зустрічі начальник ДПІ Тетяна Єрмакова проінформувала платників про нововведення, внесені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» в частині відновлення відповідальності за невиконання вимог Закону про РРО.

Фахівець розповіла  платникам про можливість користуватися як апаратним, так і програмним РРО та наголосила, що ПРРО від ДПС України надається суб’єктам господарювання безкоштовно. 

 Крім того, посадовець надала роз’яснення щодо  алгоритму дій для встановлення ПРРО. Так, за її словами платникам необхідно: 

- отримати кваліфікований електронний підпис у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг; 

- завантажити та встановити з веб-порталу ДПС програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій; 

- для реєстрації торгової точки в приватній частині електронного кабінету потрібно створити та заповнити Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма 20-ОПП); 

- для реєстрації ПРРО потрібно заповнити Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій (форма 1-ПРРО); 

- для реєстрації касира потрібно подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (форма 5-ПРРО). 

Також під час спілкування Тетяна Єрмакова  поінформувала платників про те, що Державною податковою службою України розроблено мобільний застосунок «Моя податкова», який вже доступний громадянам та може бути завантажений на телефони як на платформі Android, так і iOS. Цей застосунок - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.