Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новомиргородській ДПІ відбулася робоча зустріч з представниками органів місцевого самоврядування

опубліковано 24 листопада 2023 о 14:29

Під час зустрічі , що відбулася у приміщенні Новомиргородської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області 23 листопада 2023 року, начальник ДПІ Світлана Чорна разом з представником Новомиргородської міської Ради, а саме головою Коробчанського старостинського округу Станіславом Руденко обговорили нактуальні питання щодо змін до законодавства, що регулює здійснення готівкових розрахунків та застосування реєстраторів розрахункових операцій, внесені Законом України від 30.06.2023 року № 3219.  

Так на зустрічі йшлося про особливості застосування РРО та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків, зокрема платниками спрощеної системи оподаткування, про порядок проведення розрахункових операцій під час торгівлі підакцизними товарами, при виїзній торгівлі, продажу товарів у мережі Інтернет та із використанням послуг експедиторів та кур’єрів, а також про переваги використання програмних РРО, механізм реєстрації та нюанси заповнення заяв 20-ОПП, 5-ПРРО і 1-ПРРО.   

Окрему увагу приділили важливості та необхідності відображення суб’єктами господарювання в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, порядку програмування, в тому числі, при продажу підакцизних товарів та  веденню товарного обліку. 

Обговорили також питання відновлення відповідальності з 1 жовтня 2023 року за порушення в сфері готівкового обліку, підстави для проведення фактичних перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, зменшення розміру та порядок застосування штрафних санкцій. 

Зважаючи на важливість теми, вирішили активізувати інформування суб’єктів господарювання та роботодавців на території сіл Коробчине та Рубаний Міст про необхідність забезпечення їх діяльності у правовому полі, зокрема повної легалізації найманої праці та детінізації розрахунків в сфері торгівлі і надання послуг. Адже, своєчасна та повна сплата податків і зборів – це підтримка громади і держави.

  Новомиргородська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області