Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Онуфріївської ДПІ взяла участь у нараді в Онуфріївській селищній раді

опубліковано 07 вересня 2023 о 10:10

У рамках взаємодії між податковими органами та органами місцевого самоврядування  в  приміщенні  Онуфріївської селищної ради 06 вересня 2023 року під головуванням селищного голови Віталія Берези та за участю начальника Онуфріївської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області Тетяни Єрмакової  відбулась нарада зі старостами, адміністраторами та працівниками земельного відділу щодо дотримання податкового законодавства в частині своєчасної сплати земельного податку та мінімального податкового навантаження, від чого напряму залежить утримання закладів освіти, охорони здоров'я та благоустрій громади в цілому. Крім того, Тетяною Єрмаковою було акцентовано увагу щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219).

Згідно зазначеного Закону відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон), зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону 

Умовою  дотримання  законодавства  у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Суб’єкт господарювання  обирає  самостійно –  РРО чи  ПРРО він буде застосовувати для  проведення  розрахункових  операцій. 

Нові правила застосування РРО не зачіпають:

- спрощенців І групи ( річний дохід до 167 МЗП);

- фізичних осіб, які продають на ринку текстиль, вживані речі, продукти власного підсобного господарства. 

- фіскалізації не підлягають розрахунки, здійснені з використанням  реквізитів поточних рахунків, відкритих в установах банків.