Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Гайворонській ДПІ проведено робочу зустріч з представниками Гайворонської ТГ

опубліковано 08 вересня 2023 о 08:17

Гайворонська ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області з метою забезпечення належної взаємодії з органами державної влади, місцевого самоврядування щодо здійснення реєстрації РРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» відповідно до Закону №3219 повідомляє, що 07.09.2023 року у приміщенні Гайворонської ДПІ проведено робочу зустріч з представниками Солгутівського старостинського округу Гайворонської ТГ. На зустрічі розглянуті питання стосовно важливості застосування РРО/ПРРО, відновлення з першого жовтня 2023 року штрафних санкцій за незастосування РРО/ПРРО. Було звернуто увагу, стосовно проведення роботи на місцях, по інвентаризації земельних ділянок, що розташовані за межами населених пунктів та віднесені до сільськогосподарських угідь, з метою забезпечення повноти обліку земельних ділянок та відповідного проведення нарахувань з МПЗ .

В Гайворонському центрі обслуговування платників податків розміщена на стендах інформація щодо змін, пов’язаних із застосуванням РРО/ПРРО у зв’язку з прийняттям Закону №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Проводяться зустрічі з платниками податків під час яких надаються роз’яснення щодо змін в законодавстві.

Головам об’єднаних територіальних громад, що знаходяться на території обслуговування Гайворонської ДПІ, неодноразово надсилались роз’яснювальні матеріали для розміщення їх на інформаційних стендах територіальних громад. Треба відмітити, що інформаційні матеріали розміщені на сайтах Гайворонської та Завалівської ОТГ. 

В місцевій газеті «Гайворонські вісті» №35 за 31.08.2023 року та № 36 за 07.09.2023 року надруковані статті: «Особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» , "Вся інформація щодо РРО/ПРРО на вебпорталі ДПС, "При розрахунку з покупцем не забудьте видати фіскальний чек", "Чи потрібен ломбардам РРО", "Розрахункові операції на ПРРО можуть проводити лише особи, сертифікати електронних підписів чи печаток яких внесені до відповідного Реєстру".