Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія у Знам’янській ДПІ. Тема обговорення «Законодавчі новації у запровадженні програмних РРО».

опубліковано 09 листопада 2020 о 11:22

Нещодавно (06.11.2020 року) у Знам’янській ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо законодавчих новації у впровадженні програмних реєстраторів розрахункових операцій. На запитання платників відповідав начальник Знамянської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області Павло КОЗІН.

Були задані питання та надано відповідні на них:

1. Яке обладнання може використовуватися при застосуванні ПРРО?

Програмний РРО можна буде встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший будь-який гаджет, який має операційну систему та підключення до Інтернет.

2. Як отримати електронні довірчі послуги для ПРРО

Для створення належних умов для функціонування реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій, на офіційному інформаційному ресурсі кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС у розділі «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО» розміщено роз’яснення та нові зразки заповнення реєстраційних карток для отримання користувачами кваліфікованих сертифікатів електронних печаток для програмних реєстраторів розрахункових операцій.

 

1. Як здійснюється програмування найменування товарів (послуг) в ПРРО?

Програмування товарів/послуг в ПРРО здійснюється суб’єктом господарювання/оператором (касиром) самостійно шляхом додавання товарів/послуг або шляхом імпорту даних переліку (файлу у форматі CSV), який формується згідно з інструкцією користувача ПРРО.

3. Як можливо перевірити чеки, що видаються ПРРО?

Пошук чеків, виданих ПРРО, можна здійснити за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua.cashregs/check.

 

4. Чи можна заяву про реєстрацію ПРРО подати черезЕлектронний кабінет ?

Заява про реєстрацію ПРРО може бути подана через Електронний кабінет. Для цього за допомогою особистого електронного ключа здійснюємо вхід до приватної частини Електронного кабінету. Для реєстрації ПРРО знаходимо та створюємо електронний документ за формою №1-ПРРО «Заява про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій». Заповнюємо заяву, зазначивши всі відповідні дані. При відсутності помилок, зберігаємо, підписуємо та направляємо заяву на обробку. Згодом перевіряємо отримання відповідної квитанції з інформацією «документ прийнято». Наступним кроком буде подання Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за відповідною формою. Після успішного завершення даних операцій здійснюємо завантаження програмного забезпечення ПРРО з офіційного вебпорталу ДПС.

5. Де можна знайти інформацію пов’язану із запровадженням програмних РРО?

Актуальні запитання-відповіді, пов’язані із запровадженням програмних РРО розміщено на офіційному вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО»

Банер «Програмні РРО»

Для інформування платників податків на головній сторінці офіційного веб-порталу ДПС України було створено спеціальний банер «Програмні РРО», де

розміщена інформація із зазначеного питання (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).

Банер складається з таких розділів:

Нормативно-правові акти

Повідомлення-роз’яснення для платників

Опис АРІ фіскального сервера контролюючого органу

Електронні довірчі послуги

Перелік тестових платників

Перелік посадових осіб ДПС - відповідальних за взаємодію із суб’єктами господарювання під час тестування ПРРО

Актуальні запитання-відповіді

Форми ПРРО

Програмний реєстратор розрахункових операцій



Знамянська ДПІ ГУ ДПС

у Кіровоградській області