Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій - за „круглим столом”

, опубліковано 30 січня 2020 о 15:14

Вчора, 29 січня, в обласному податковому відомстві відбулось засідання “круглого столу” з суб”єктами господарювання щодо новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій за участі начальника відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Кіровоградській області Наталією Набієвою.

В ході спілкування присутніх ознайомлено з етапами впровадження нових правил застосування програмних РРО. Наголошено, що з жовтня 2020 року використання РРО стане обов’язковим (крім платників єдиного податку 1 групи) для підприємців - платників єдиного податку ризикових сфер діяльності – продавців ювелірних виробів, медпрепаратів і ліків, складних побутових приладів, автозапчастин, магазинів з продажу секонд-хенду, ресторанів, кафе, турагенцій, готелів.

Також з 1 жовтня 2020 року запрацює механізм кешбеку, який передбачає можливість здійснення компенсації покупцеві (споживачеві) 100% вартості придбаних товарів (робіт, послуг) за рахунок частини штрафних санкцій за порушення вимог щодо РРО, застосованих за його скаргою.

Суб’єкти господарювання вже з 19.04.2020 року матимуть можливість використовувати як традиційні РРО, так і спеціальні програмні РРО.

Програма електронного додатку для реєстрації чеків буде у смартфоні, завантажити її з вебпорталу податкової можна буде абсолютно безкоштовно.

Підприємцю не треба буде витрачатися на касові апарати та їх обслуговування.

Функцію програмного РРО зможе виконувати будь-який пристрій (комп’ютер, планшет, смартфон), на який встановлено відповідне програмне забезпечення.

Нововведення мають на меті захистити права споживачів та сумлінних представників бізнесу, вивести із тіні цілі сектори економіки, що в свою чергу створить передумови для пришвидшення економічного зростання, - додала на завершення заходу Наталія Набієва.