Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кропивницька ДПІ: податківцями проводились практикуми для платників

опубліковано 18 вересня 2023 о 08:03

Кропивницькою ДПІ постійно проводиться масово – роз’яснювальна робота стосовно практичного застосування податкового законодавства.

Так у період 11-15 вересня працівниками Кропивницької ДПІ у приміщенні Центру обслуговування платників проводились практикуми з платниками податків на тему «ПРРО. Від теорії до практичного застосування». За інформаційної підтримки та консультативного супроводу фахівців ДПІ протягом вересня суб’єктами господарювання будо зареєстровано 125 ПРРО.

З чого почати встановлення ПРРО:

- отримати кваліфікований електронний підпис у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (КНДЕП ІДД ДПС України видає безкоштовно за адресою: м.Кропивницький, вул.Глинки, 2, ЦОП Кропивницької ДПІ, кабінет 15); 

- завантажити та встановити з веб-порталу ДПС безкоштовне програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності, ПРРО від ДПС можна інстальовувати на різні операційні системи: Windows, Android, IOS або працювати через web-версію (це програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/);

- подати через електронний кабінет платника заяви для реєстрації торгової точки, ПРРО та касирів за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків:

для реєстрації торгової точки в приватній частині електронного кабінету потрібно створити та заповнити електронний документ Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма 20-ОПП, код форми J/F1312002); 
для реєстрації касира потрібно подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (форма 5-ПРРО, код форми J/F1391801). 
для реєстрації ПРРО потрібно заповнити Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій (форма 1-ПРРО, код форми J/F1316605 виключно в електронній формі).
Вхід в ПРРО здійснюється за допомогою ключа касира/старшого касира щодо якого суб’єкт господарювання подав Повідомлення за формою 5-ПРРО та сертифікату відкритого ключа. Ключ та сертифікат потрібно помістити в одну папку на пристрій з якого буде здійснюватись робота з ПРРО;

- ввести товари в ПРРО. Усі чеки фіскалізуються безпосередньо на сервері ДПС. Фізичні особи – підприємці, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками податку на додану вартість, при продажу товарів (крім підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння) або наданні послуг мають право в розрахунковому документі зазначати назву товару (послуги) у вигляді, що відображає споживчі ознаки товару (послуги) та ідентифікує належність такого товару (послуги) до товарної групи чи послуги.