Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Гайворонській ДПІ проведено практикум для фізичних осіб-підприємців

опубліковано 25 листопада 2022 о 14:01

Гайворонською ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області на постійній основі проводиться роз’яснювальна робота серед платників податків щодо подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку та надається практична, індивідуальна допомога платникам податків, які звернулися до податкової інспекції для подачі звітності за допомогою Електронного кабінету.

Треба відмітити, що 22.11.2022 року в.о. начальника ДПІ Оксаною КАРПЕНКО проведено практикум для фізичних осіб-підприємців, щодо функціонування електронних сервісів ДПС. У ході заходу надано практичну допомогу щодо створення, підписання, відправлення податкової декларації платника єдиного податку - фізичної особи підприємця та витягу платника єдиного податку - фізичної особи підприємця через Електронний кабінет.

Платникам податків детально надається роз’яснення стосовно отримання ЕЦП через додаток Приват-24 та у подальшому скористатися податковими електронними сервісами, а саме: швидко та зручно подати звітність, переглянути нарахування та сплату в ІКП. Треба відмітити ,що є можливість отримати витяг з реєстру платників єдиного податку в електронному вигляді у приватній частині Електронного кабінету в меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС запит за формою F1302101 з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

У ході практикуму платники отримали вичерпні відповіді на усі питання.

Також платникові було роз’яснено, що «Електронний кабінет» – це персональне автоматизоване робоче місце платника, працювати в якому він може без використання спеціального встановленого клієнтського додатка. Цей сервіс дає можливість не лише подати звітність та різноманітну документацію, а ще й сплатити податки. Електронний кабінет – це інформаційно-телекомунікаційна система, створена для забезпечення реалізації платниками податків та державними органами своїх прав та обов’язків, визначених Податковим Кодексом України, в електронному вигляді. Офіційна сторінка електронного кабiнету https://cabinet.sfs.gov.ua.

Цей зручний безкоштовний сервіс працює цілодобово в режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та старт - пристроїв з використанням електронно – цифрового підпису будь якого акредитованого центру сертифікації ключів

Використання Електронного кабінету заощадить ваш час та позбавить необхідності відвідувати Центри обслуговування платників Державних податкових інспекцій, що скоротить кількість ваших візитів до контролюючих органів.

Сьогодні у платників, завдяки функціонуванню Електронного кабінету, є можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів.

 Гайворонська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області