Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоархангельська ДПІ: податківці розповідають платникам про кампанію декларування доходів

опубліковано 21 березня 2024 о 08:32

 Фахівці центру обслуговування платників Новоархангельської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області під час проведення інформаційних тренінгів роз’яснюють платникам про порядок декларування доходів громадян та функціонування електронних сервісів від ДПС.
Відтак, податківці роз'яснили відвідувачам ЦОПу  що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року.

Окремо деталізували, підлягають декларуванню доходи, які отримані від надання в оренду нерухомого майна, від продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, отримання спадщини чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення, доходи  з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався тощо. 

Також, пояснили хто з платників та за яких умов можуть скористатись правом на податкову знижку. Такі громадяни мають право подати декларацію до кінця поточного року, тобто до 31 грудня 2024 року. 

Податківці наголосили, що податкову декларацію платник може подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації або надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення чи подати в центрах обслуговування платників за місцем своєї реєстрації. 

Також для подання декларації можна скористатись безкоштовним мобільним застосунком «Моя податкова», який можна завантажити на телефонні ґаджети, як на платформі Android, так й iOS. 

Податківці зауважують, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет» та мобільним застосунком «Моя податкова» можна в режимі реального часу провести звірку щодо платежів до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету та подати податкову звітність. 

Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області