Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом  2023 року Кропивницькою ДПІ надано майже 30 тисяч адміністративних  послуг

опубліковано 18 січня 2024 о 08:09

Основним завданням Кропивницької ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області  є здійснення сервісного обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.

З початку 2023 року працівники Центру обслуговування платників надали платникам податків 29696 адміністративних послуги.

Найчастіше громадяни відвідують ЦОП для отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. За словами очільниці ДПІ Оксани Якименко, упродовж 2023 року таку послугу отримали 12158 громадян.  Надано 6231 послуг з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Протягом року оброблено 6682 заяв СПД на застосування спрощеної системи оподаткування,  надано 4852 витягів з реєстру платників єдиного податку, видано 161 довідку про доходи фізичних осіб – підприємців, зареєстровано 1857 книг обліку розрахункових операцій, 934 реєстраторів розрахункових операцій та 501 розрахункових книжок.

Працівниками Кропивницької ДПІ опрацьовано 79 звернень від фізичних осіб щодо підтвердження статусу податкового резидента України, включено до Реєстру 32 волонтерів, надано 393 витягів з реєстру платників податку на додану вартість. 

Окрім надання адміністративних послуг в ЦОП платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді, щодо нарахованих та сплачених до бюджету податків і зборів, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС.

Оксана Якименко звертає увагу платників податків на те, що майже всі послуги, які надаються   ЦОП, можна отримати в онлайн - режимі, використовуючи можливості сервісу «Електронний кабінет», мобільного застосунку «Моя податкова» та інших  і закликає максимально їх використовувати. А для цього, в ЦОП фахівці  Кропивницької ДПІ  щоденно надають громадянам, що декларують доходи та суб’єктам господарювання консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи  електронних сервісів ДПС.