Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кропивницька ДПІ: проведено роз’яснювальну роботу щодо користування онлайн-сервісами ДПС України

опубліковано 25 грудня 2023 о 08:36

На минулому тижні у приміщенні ЦНАП Кропивницької міської ради начальником Кропивницької ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області Оксаною Якименко та працівниками Кропивницької ДПІ проведено роз’яснювальну роботу щодо користування онлайн-сервісами ДПС України серед громадян та працівників установи. 

Начальником державної податкової інспекції зазначено, що в умовах дії воєнного стану важливим вектором допомоги платникам податків є електронні сервіси ДПС, які забезпечують спілкування з податковими органами дистанційно. Сьогодні пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів. Сучасні електронні сервіси ДПС дозволяють оперативно отримувати всю необхідну інформацію, довідки та консультації, а також подавати податкову та іншу звітність безпечно, без особистих візитів до служби, що під час щоденних повітряних тривог є дуже важливим.

Фахівці розповіли про безоплатне програмне забезпечення ДПС, яке можна безкоштовно встановити на будь-який гаджет, що не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а завантажити програмне забезпечення можливо на офіційному вебпорталі ДПС.

Корисним для платників є електронний сервіс InfoTAX, який надає платникам податків можливість через месенджери Telegram та Viber отримувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, результати обробки документів, строки подання звітності та сплати податків тощо. Сервіс актуальний для громадян та платників незалежно від обраної системи оподаткування чи їх організаційно-правової форми.

Низка сервісів податкової служби доступна на порталі Дія в розділі «Мої податки», де платники можуть отримати інформацію про свої податкові дані, стан розрахунків з бюджетом, дані про банківські рахунки, а також мають можливість сплатити податки та подати декларацію.

Найпопулярнішим електронним сервісом ДПС України залишається Електронний кабінет. Він забезпечує безконтактні засоби взаємодії платників податків та ДПС з використанням сучасних інформаційних технологій та надає можливість, навіть у період дії воєнного стану, реалізувати свої права та обов’язки у сфері оподаткування в режимі онлайн. Користуватися онлайн цим сервісом від ДПС можуть як юридичні, так і фізичні особи.

Крім того, працівниками податкової служби зазначено, що для зручності платників податків запроваджено безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», який з вересня 2023 року впроваджено в промислову експлуатацію. У листопаді цього року мобільний застосунок оновлено та доповнено новими сервісами відповідно до потреб платників податків.