Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онуфріївська ДПІ: проведено робочу нараду із представниками Онуфріївської селищної ради

опубліковано 22 грудня 2023 о 10:07

У рамках взаємодії між податковими органами та органами місцевого самоврядування в приміщенні Онуфріївської селищної ради, 21 грудня, під головуванням селищного голови Віталія Берези за участю начальника Онуфріївської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області Тетяни Єрмакової та головного державного інспектора Олександрійського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Кіровоградській області Ольги Носової, відбулась робоча нарада зі старостами, адміністраторами та працівниками земельного відділу, під час якої обговорили шляхи та резерви наповнення бюджету громади на наступний рік, враховуючи основні джерела його наповнення за рахунок місцевих податків і зборів.

Обговорено напрямки роботи з землекористувачами, які здійснюють свою діяльність на території громади та боржниками громади з питань погашення наявного податкового боргу. Учасники зустрічі також обговорили стан нарахування і сплати земельного податку та мінімального податкового зобов'язання (далі МПЗ). Платниками МПЗ є власники та користувачі (у тому числі орендарі) сільськогосподарських угідь, незалежно від того, обробляють вони земельні ділянки чи ні, вирощують і продають вирощену продукцію чи взагалі не використовують земельні ділянки за призначенням.

Користувач (орендар) є платником МПЗ лише за умови, якщо право користування (оренди) зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Обов'язок сплати МПЗ покладається на власників, орендарів, користувачів сільськогосподарських угідь.

Тетяна Єрмакова зауважила, що мінімальне податкове зобов’язання нараховується податковими органами для фізичних осіб, власників паїв та особистих селянських господарств, тому важливим завданням в цьому напрямку є співпраця в проведенні інвентаризації даних щодо актуальності внесеної інформації про земельні ділянки, які належать до сільськогосподарських угідь за межами населених пунктів. Рекомендовано власникам та користувачам земельних ділянок сільськогосподарського призначення переглянути правовстановлюючі документи своїх земельних ділянок для своєчасної і у повному обсязі сплати податків. Адже, кожна сплачена сума податків є підтримкою обороноздатності нашої країни та працює на пришвидшення нашої Перемоги!