Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олександрійська ДПІ: проведено зустріч з головою Попельнастівської ОТГ

опубліковано 06 вересня 2023 о 08:16

Днями за участю начальника Олександрійської державної податкової інспекції Яніни Нечипоренко, начальника Олександрійського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Ніни Горлачової та заступника начальника Олександрійського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Євгенії Катаєвої відбулась зустріч з головою Попельнастівської ОТГ Олегом Волянським. Серед важливих тем, які розглянуто під час зустрічі – роз’яснення вимог Закону України  від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Особлива увага була приділена питанню застосування реєстраторів розрахункових операцій.  

Як зазначила Яніна Нечипоренко, фізичні особи – підприємці  – платники єдиного податку ІІ – ІV груп згідно з вимогами Податкового кодексу України з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. Суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати для проведення розрахункових операцій. 

ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

Ніна Горлачова нагадала про важливість завершення кампанії декларування доходів, отриманих громадянами впродовж 2022 року та зосередила увагу на питанні нарахування фізичним особам – платникам податків мінімального податкового зобов’язання.