Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Устинівській ДПІ проведено робочу зустріч з представниками Устинівської ТГ

опубліковано 01 вересня 2023 о 08:05

З метою проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії, щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30.06.2023 №3219-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану” та взаємодії з органами державної влади, місцевого самоврядування, начальником Устинівської ДПІ Тетяною ДУБЧЕНКО за участю представників Устинівської селищнї ради начальника відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Лілії ГОРБЕНКО та спеціаліста  відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Олександра ЗАЇКИ проведено зустрічі на території Докучаєвського старостинського округу та Криничуватського старостинського округу Устинівської селищної ради. Під час зустрічей звернено увагу про обов’язок кожного підприємця, окрім спрощенців І групи, застосовувати реєстратор розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків. 

Також ДПС пропонує безоплатне програмне забезпечення для використання в якості ПРРО, яке не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а завантажити його можна на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: Головна/БАНЕР/програмні РРО https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Акцентовано увагу на нормах Закону № 3219-IX, а саме на відновленні відповідальності для суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Уся необхідна інформація, яка потрібна платнику для реєстрації РРО чи ПРРО є на офіційному субсайті Головного управління ДПС у Кіровоградській області та офіційних сторінках у соцмережах, також розміщена в Устинівському ЦОП. Окрім того, працівники податкової готові надавати індивідуальні консультації для усіх платників з питань застосування РРО та інших питань податкового законодавства.  

Устинівська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області