Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кропивницька ДПІ: продовжується кампанія з інформування платників податків щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 31 серпня 2023 о 08:06

Фахівці Кропивницької ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області щоденно проводять інформаційні рейди з метою донесення до платників податків норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Як правило, зустрічі відбуваються в місцях провадження підприємницької діяльності. При цьому підприємці мають можливість отримати вичерпні відповіді на свої запитання не покидаючи робочого місця. 

Суб’єктів господарювання інформують про переваги застосування ПРРО, зауважуючи при цьому, що наряду з ним, вони можуть використовувати також і класичний РРО – у платника є право вибору.

Звертають увагу на те, що спрощенці І групи (річний дохід до 167 МЗП), спрощенці інших груп, які здійснюють діяльність з  роздрібного продажу  в селах, за певних умов,  та при розрахунках, здійснених з використанням реквізитів поточних рахунків, відкритих в установах банків, РРО/ПРРО не застосовують.            

Платникам повідомляють переваги програмного забезпечення (ПРРО) від ДПС, посилання на яке  розміщено у відкритому доступі на вебсайті податкової служби, та про порядок його скачування та реєстрації. Для наглядності платникам  надається друкована продукція з цього питання.

Інспектори податкової служби наголошують, що за невидачу відповідного розрахункового документа, проведення операцій із використанням ПРРО/РРО на неповну суму вартості проданих товарів чи не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО законодавством передбачено з 1 жовтня 2023 року штрафні санкції до всіх платників податків, які допустили порушення.