Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Долинська ДПІ: проведено зустріч з платником податків

опубліковано 28 серпня 2023 о 12:25

З метою підвищення податкової культури громадян та роз’яснення окремих положень законодавства начальником Долинської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області Оленою ТКАЧЕНКО 28.08.2023 року проведено зустріч з новоствореним платником податків фізичною особою Рєзнік Оленою Григорівною. ФОП Рєзнік здійснює господарську діяльність за спрощеною системою оподаткування, є платником єдиного податку II групи за ставкою 15 відсотків від мінімальної заробітної плати. Платником 28.08.2023р. отримано витяг з реєстру платників єдиного податку. Основним видом діяльності за КВЕДом - 47.76 роздрібна торгівля квітами, рослинами, насінням, добривами, домашніми тваринами та кормами для них у спеціалізованих магазинах.

Під час зустрічі платнику повідомлено що вид та місце провадження діяльністі, група єдиного податку, передбачає використання реєстратора розрахункових операцій, або програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО/ПРРО) при продажі продукції, товарів за готівкові кошти.

Олені Григорівні надані для врахування в роботі інформаційні повідомлення щодо застосування РРО/ПРРО, застосування штрафних санкцій за незастосування, чотири кроки реєстрації програмного РРО та вимоги про застосування РРО не змінюють базових критеріїв застосування спрощеної системи оподаткування.

1. Відновлення відповідальності за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.08.2023 та з 01.10.2023 року 

У зв’язку з набранням з 01.08.2023 чинності Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219) штрафні (фінансові) санкції, за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», до суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», та пов’язані із здійсненням розрахунків за товари (послуги) без застосування РРО/ПРРО, та/або невидачу відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункової операції, застосовуються у розмірі: 

100 відсотків вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг) – за порушення, вчинене вперше; 

150 відсотків вартості проданих з порушенням товарів – за кожне наступне вчинене порушення. 

З 01.10.2023 штрафні фінансові санкції застосовуються до всіх платників податків, що допустили порушення.

Долинська ДПІ ГУ ДПС  у Кіровоградській області