Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вільшанській ДПІ проведено практикум із використання електронних сервісів

опубліковано 21 липня 2023 о 14:23

 Щодня фахівці Вільшанської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області проводять тренінги та практикуми для платників податків на яких інформують про функціональні можливості та переваги використання електронних сервісів ДПС.

 Під час проведення чергового навчання головний державний інспектор Ірина Нєдєлкова розповіла присутнім про Електронний кабінет, який є найбільшим популярним сервісом ДПС. Він є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом та максимально спрощує взаємодію з представниками податкової служби. Скорочує час на оформлення та подання податкової звітності, зберігаючи час для бізнесу. Зокрема дає можливість, не тільки відправляти звітність та заяви, повідомлення, а й контролювати стан розрахунків з бюджетом, тим самим не допускати виникнення заборгованості, отримувати необхідні витяги, довідки тощо.

Під час заходу податківець зауважила, що Електронний кабінет дозволяє платнику спілкуватися з податковою в режимі онлайн, оновлення даних відбувається в режимі реального часу. Вона надала роз'яснення як користуватись сервісом «Електронний кабінет», зазначивши, що цей сервіс постійно удосконалюється, додаються нові послуги та можливості. За допомогою цього сервісу можна подавати заяви, запити, податкову звітність, сплачувати податки онлайн, а також отримувати інші електронні послуги. Електронний кабінет працює цілодобово в реальному часі і не вимагає використання жодного додаткового програмного забезпечення

Також Ірина Нєдєлкова продемонструвала на практиці, як саме проходить процес подання декларації, формування та відправка електронного листа до податкових органів, за допомогою яких програм формується, підписується та відправляється податкова звітність.

На всі поставлені питання було надано роз’яснення відповідно до чинного законодавства.