Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вільшанській ДПІ проведено практикум з питань подання декларації про майновий стан і доходи 

опубліковано 23 червня 2023 о 14:24

У Вільшанській ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області  на постійній основі проводять навчання громадян щодо роботи з приватною частиною Електронного кабінету. Так нещодавно було проведено черговий практикум  з питань подання декларації про майновий стан і доходи  для отримання податкової знижки.

Під час проведення навчання головний  державний інспектор Ірина Нєдєлкова звернула увагу на те, що з 1 січня 2023 року діє нова форма податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 №143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

Податківець проінформувала громадян, що для спрощення процедури декларування доходів для громадян Державною податковою службою України запроваджено сервіс – предзаповнення декларації про майновий стан і доходи, який доступний в Електронному кабінет та працює в режимі 24/7, крім часу, необхідного для його технічного обслуговування.

В ході  тренінгу Ірина Нєдєлкова надала практичну допомогу по заповненню декларацій про майновий стан і доходи  на отримання податкової знижки. Фахівець показала на прикладі, як правильно заповнити і подати декларацію через «Електронний кабінет», також роз’яснила яким чином можна додати до декларації документи, які підтверджують право на отримання податкової знижки.