Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новоархангельській ДПІ відбулася робоча зустріч з представниками органів місцевого самоврядування

опубліковано 23 червня 2023 о 09:09

Днями в Новоархангельській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Кіровоградській області відбулася робоча зустріч начальниці Новоархангельської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області Климанської Ірини з представниками Новоархангельської територіальної громади, а саме бухгалтерами відділу надання соціальних послуг Новоархангельської селищної ради. 

Темою для обговорення стали нагальні питання стосовно правильності заповнення та подачі звітності 4ДФ з додатками по ЄСВ. А саме, говорили про найпоширеніші помилки, які допускають бухгалтери при подачі об»єднаної звітності. 

 Керівник ДПІ звернула увагу на те, що коригування поданих і прийнятих Податкових розрахунків сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків-фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (надалі – Податковий розрахунок), проводяться на підставі самостійно виявлених платником помилок та повідомлень про помилки, виявлені контролюючим органом.

Для заповнення «Звітного нового» та «Уточнюючого» Податкових розрахунків платники використовують інформацію з «Повідомлення щодо допущених помилок у відомостях про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору за формою 4ДФ» (далі – Повідомлення), яке формується автоматично (за кодом форми J1490504) та надсилається платнику в електронному вигляді.

Ознайомитись зі змістом Повідомлення (у т. ч. із повним переліком кодів помилок) платник може як у системі «Електронний кабінет» (Перегляд звітності-Повідомлення (Квитанція) (https://cabinet.tax.gov.ua/login), так і в програмному забезпеченні «М.ЕDoc» (Головне меню-Довідки державних органів-Інформаційна довідка-вибрати період: останній місяць відповідного кварталу-Повідомлення щодо допущених помилок за відповідний квартал).   

Говорили і про переваги використання електронних сервісів ДПС, про обов’язковість легалізації трудових відносин, правильності заповнення реквізитів для сплати податків тощо.

Захід пройшов у форматі конструктивного діалогу.

Новоархангельська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області