Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Олександрівській ДПІ проведено практикум

опубліковано 17 травня 2023 о 09:03

Олександрівською ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області нещодавно проведено практикум із суб’єктами господарської діяльності – потенційними роботодавцями щодо оформлення трудових відносин та подання повідомлення про прийняття працівника на роботу через електронний сервіс Електронний кабінет платника.

Працівниками Олександрівської ДПІ в індивідуальному порядку наочно продемонстровано можливості Електронного кабінету платника та надано практичну допомогу по подачі повідомлення.

Платників проінформовано щодо необхідності легального оформлення трудових відносин, що забезпечує офіційну  виплату заробітної плати, страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, страхування на випадок безробіття та страхування від нещасних випадків на виробництві. 

Документ має подаватися в електронному вигляді з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та включає 14 реквізитів:

Тип повідомлення: початкове чи скасовуюче;
Код ЄДРПОУ / реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта;
Найменування / прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) страхувальника;
Порядковый номер;
Категорія працівника: а) наймані працівники за основним місцем роботи; б) працівники за сумісництвом; в) гіг-спеціалісти за гіг-контрактом; г) працівники на підставі цивільно-правових договорів;
Реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта;
Унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності)
Прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) застрахованої особи
Номер наказу або розпорядження про прийняття на роботу/укладення гіг-контракту;
Дата видання наказу або розпорядження про прийняття на роботу/укладення гіг-контракту;
Дата початку роботи/початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом;
Дата формування повідомлення у страхувальника;
Керівник (уповноважена особа): реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта; Власне ім'я та ПРІЗВИЩЕ;
Головний бухгалтер (особа, відповідальна за ведення бухгалтерського обліку): реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта*); Власне ім'я та ПРІЗВИЩЕ.

Для подання  Повідомлення в електронному вигляді   здійснюється  вхід до Електронного кабінету за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Для формування Повідомлення в режимі «Введення звітності» платник самостійно встановлює фільтр за параметрами: рік, період, щодо якого здійснюється звітування, за допомогою кнопки «Створити» обирає тип форми «J(F)30 Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Із запропонованого переліку форм обирає форму «J(F)3001003» Повідомлення про прийняття працівника на роботу», зазначає відповідний територіальний орган ДПС (регіон, район) в полі «Код ДПІ» (за замовчуванням встановлено орган ДПС за місцем основної реєстрації) та натискає кнопку «Створити».

Після введення всіх необхідних даних форма перевіряється, за необхідності коригується. Далі документ зберігається та відправляється адресату.

Через вкладку «Вхідні документи» режиму «Вхідні/вихідні документи» можна проглянути квитанції щодо приймання та обробки податкової звітності, інформаційні повідомлення, кореспонденцію тощо, надіслану користувачу Електронного кабінету.

Підсумовуючи, офіційне оформлення працевлаштування є, в першу чергу, гарантією соціального захисту найманих працівників, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу з метою досягнення позитивного результату. Водночас, для роботодавця - це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків.

Олександрівська ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області