Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Олександрійській ДПІ відбувся тренінг

опубліковано 14 квітня 2023 о 14:35

З початку 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року. Надходження податку на доходи фізичних осіб від сплати задекларованих громадянами доходів є одним із важливих податків, що надходить до громад району і є вагомим внеском  до  місцевих бюджетів. Тому громадяни – жителі Олександрійщини, подаючи декларацію та сплачуючи цей податок, підтримують саме місцевий бюджет.

Тож днями на цю актуальну тему відбувся тренінг в Олександрійській ДПІ для відвідувачів Центру обслуговування платників.

Під час заходу головний державний інспектор Олександрійської ДПІ Інна Філоненко нагадала, що у 2023 році потрібно подати декларацію тим громадянам, які отримували протягом 2022 року іноземні доходи, доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше), від надання майна в оренду фізичним особам, доходи у вигляді виграшів у гральних закладах, спадщини чи подарунків, інші доходи, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати доходу, але не є звільненими від оподаткування, та при виїзді платника податків-резидента за кордон на постійне місце проживання та в інших передбачених Кодексом випадках. Платникам податків рекомендовано обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи - засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

З питань заповнення та подання декларацій  громадянам необхідно звертатись у Центр обслуговування платників, за адресою м. Олександрія, вул. Святомиколаївська, 17. 

Також інспектор наголосила, що у Центрі обслуговування платників Олександрійської ДПІ платники податків можуть отримати потрібну їм інформацію для ведення підприємницької діяльності, сплати податків на нерухоме майно і земельного податку та провести звірки зі сплати земельного податку громадянами.