Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч податківців Світловодської ДПІ з представниками Світловодської міської територіальної громади.

опубліковано 13 квітня 2023 о 14:17

У рамках підвищення рівня співпраці між податковими органами та органами місцевого самоврядування в приміщенні Світловодської міської ради 12 квітня  2023 року відбулася зустріч в форматі «круглого столу» між представниками Світловодської міської територіальної громади та фахівцями Головного управління ДПС у Кіровоградській області . 

Зустріч проведена за участю Світловодського міського голови Андрія МАЛИЦЬКОГО, заступника міського голови Максима ІЛЬЧЕНКА , начальника фінансового Управління Наталії ЯРЕМЕНКО, начальника Світловодського управління Олександрійської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості Лариси ШЕВЧЕНКО, начальника управління економіки ресурсів та розвитку міста Світловодської міської ради Крістіни АХТИРСЬКОЇ та начальника Світловодської ДПІ Валентини КОЛЄСНІКОВОЇ 

Основними питаннями, які обговорювалися на заході, були питання пошуку додаткових ресурсів наповнення місцевих бюджетів та виконання бюджету Світловодської ТГ на другий квартал 2023 року, своєчасного обчислення і справляння плати за землю та орендної плати на 2023 рік , проведені заходи щодо погашення заборгованості по орендній платі за землю, та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

 Під час зустрічі Валентина Колєснікова наголосила, що з 2023 року власникам або користувачам земельних ділянок  потрібно сплачувати мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) за свої земельні частки (паї). Якщо земельна ділянка не перебуває в офіційній оренді, тоді сплачувати МПЗ доведеться її власнику. У кого ж є офіційний договір оренди – за того сплачувати має орендар. Сплата податку поширюється на власників та користувачів земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які розташовані за межами населених пунктів, а також у їхніх межах, якщо розмір ділянки становитиме 0,5 га та більше. Не повинні сплачувати податок власники земельних ділянок у населених пунктах чи дачних (садових) кооперативах. 

Наприкінці зустрічі було досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці та обміну інформацією, необхідної для системної та плідної роботи.

Світловодська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області