Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Світловодську відбулась робоча зустріч Світловодської ДПІ та працівників фінансового управління Світловодської міської ради

опубліковано 19 жовтня 2021 о 16:42

З метою підвищення податкової культури громадян та роз’яснення окремих положень одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів, запровадженого з 1 вересня 2021 року, 18.10.2021 року відбулась робоча зустріч Світловодської ДПІ та працівників фінансового управління Світловодської міської ради.

У заході взяли участь  заступник начальника Світловодського фінансового управління Антоніна Дика, начальник Світловодської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області Валентина Колєснікова та працівники фінуправління.

Під час зустрічі Валентина Колєснікова інформувала учасників  зустрічі про основні норми Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Звернула увагу, що новий закон дозволяє українцям упродовж року – з 1 вересня 2021-го до 1 вересня 2022-го – провести одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів. При цьому фізособи – резиденти України, а також нерезиденти (за наявності підстав) зможуть подати одноразову декларацію, в якій зазначать активи, одержані за рахунок незадекларованих доходів чи доходів, з яких до 1 січня 2021 року не були сплачені податки і збори. Податкова амністія буде поширюватися на наступні активи: гривневі та валютні безготівкові кошти (тобто не можна буде задекларувати неіснуючі суми «із запасом» на майбутнє), нерухоме та рухоме майно, цінні папери та майнові права. Фізособи зможуть подати декларацію лише в електронному вигляді.

Валентина Колєснікова зазначила, що держава гарантуватиме суб’єкту добровільного декларування звільнення від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства (майно, набуте із іншими кримінальними порушеннями, не підлягає податковій амністії), нерозголошення відомостей, що містяться в деклараціях, і невикористання цих відомостей у кримінальних розслідуваннях відносно декларанта. Декларанту не потрібно буде пояснювати джерела походження цих активів.

Наприкінці робочої зустрічі Валентина Колєснікова надала відповіді на запитання учасників та звернулась з проханням приєднатись до інформаційної кампанії, які проводить у цьому напрямку Світловодська ДПІ.