Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги подачі податкової звітності за допомогою електронних сервісів говорили під час "гарячої лінії" у Кропивницькій ДПІ

опубліковано 21 квітня 2021 о 08:16

У Кропивницькій ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області 16.04.2021 було проведено сеанс «гаряча лінія» на тему «Переваги подачі податкової звітності за допомогою електронних сервісів». На запитання платників податків та громадян про новий звіт, який має назву Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску та об’єднує в собі форму №1ДФ та звіт з єдиного соціального внеску відповідала начальник Кропивницької ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області Оксана ЯКИМЕНКО.

Було надано відповіді на такі запитання:

1. З чого складається Податковий розрахунок?

Форма розрахунку складається із заголовної (загальної) частини, у якій вказуються відомості про роботодавця, його працівників та про склад Розрахунку, основної (розрахункової) таблиці, яка складається з трьох розділів, а саме:

І «Нарахування доходу та єдиного внеску за найманих працівників в розрізі місяців звітного кварталу»

ІІ «Нарахування грошового забезпечення та єдиного внеску за військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу та на суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами в розрізі місяців звітного кварталу (крім військовослужбовців строкової військової служби)»

ІІІ «Нарахування грошового забезпечення та єдиного внеску за патронатних вихователів, батьків – вихователів та прийомних батьків в розрізі місяців звітного кварталу»

Розрахунок має шість додатків, які є невід’ємною його частиною, і подаються до контролюючого органу у складі такого Розрахунку.

2. Яка кількість Додатків може міститися в пакеті поданого Розрахунку?

В пакеті може бути:

- один файл основного документа;

- не більше трьох файлів з додатком 1, з додатком 2, з додатком 3, з додатком 4, з додатком 6.

- не більше одного файлу з додатком 5.

3. З якою періодичністю має подаватися зазначений звіт?

Звітний період для нової податкової звітності – податковий квартал. Строк подання протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу. Якщо строк закінчується у вихідний або святковий день, тоді останнім днем строку вважається операційний (банківський) ден, що настає за вихідним або святковим днем.

За І квартал 2021 року Розрахунок слід подати не пізніше 11 травня.

4. Куди та як слід подавати розрахунок?

Розрахунок подається до податкового органу за основним місцем обліку:

  • засобами електронного зв’язку в електронній формі. Електронний розрахунок може формуватися страхувальником з використанням безоплатного спеціалізованого забезпечення (актуальні версії розміщені на офіційному вебпорталі ДПС);

  • на паперових носіях, завірених підписом керівника страхувальника, разом з електронною формою звіт на електронних носіях інформації;

  • поштою з повідомленням про вручення й описом вкладення.

5. Який код адміністративно - територіальних одиниць та територій територіальних громад зазначити?

У зв’язку з прийняттям Постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 №807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів» КОАТУУ втратив актуальність. Міністерством розвитку громад та територій розроблено та затверджено Кодифікатор адміністративно - територіальних одиниць та територій територіальних громад (наказ від 26.11.2020 року №290 зі змінами та доповненнями від12.01.2021 №3), який відповідає чинному законодавству і запроваджується на зміну КОАТУУ.

Тож при заповнені Розрахунку слід використовувати коди з Кодифікатора. Так для міста Кропивницький код КОАТУ - 3510100000.

 Кропивницька ДПІ ГУ ДПС

у Кіровоградській області