Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про спеціальний режим оподаткування резидентів Дія Сіті

опубліковано 15 лютого 2022 о 09:15

Заступник начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Єгор Романюк надав коментар-роз’яснення  щодо запровадження спеціального  режиму оподаткування юридичних осіб, які перебуватимуть у статусі резидентів Дія Сіті (ІТ-компанії).

Так, посадовець зазначив, що організаційні, правові та фінансові основи функціонування правового режиму Дія Сіті, який запроваджено з метою стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні, визначено Законом України від 15.07.2021 №1667-  IX «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні». Зокрема, даним Законом врегульовано засади набуття і втрати статусу, а також встановлено так званні «бенефіти» для тих кампаній, які отримають статус резидента Дія Сіті.  Разом з тим, у цьому законі надано визначення таких понять як гіг-контракт, гіг-спеціаліст, кваліфікований дохід, реєстр Дія Сіті та іншої спеціальної термінології.

Водночас для повноцінного функціонування правового режиму Дія Сіті  14 грудня 2021 року Верховна рада прийняла Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» (Закон №1946).

Впровадження положень Закону №1946 забезпечить дієві стимули для активного розвитку інформаційних технологій та інновацій в нашій країні.

Так,  спеціальний режим оподаткування резидентів Дія Сіті передбачає можливість переходу ними на оподаткування податком на прибуток підприємств за особливими умовами, що передбачають ставку податку у розмірі 9 відсотків та оподаткування лише низки операцій.

«Також для резидентів Дія Сіті встановлюється спеціальний режим оподаткування окремих доходів  працівників та гіг-спеціалістів. Зокрема, оподаткування податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5 відсотків: заробітної плати працівників, винагороди гіг-спеціалістів за гіг-контрактами, авторської винагороди за створення службового твору та перехід прав на службові твори», - додав Єгор Романюк.

https://kirovograd24.com/shortly/2022/02/15/pro-spetsialnii-rezhim-opodatkuvannja-rezidentiv-dija-siti-rozpoviv-zastupnik-golovnogo-podatkivtsja-oblasti.htm

ГУ ДПС у Кіровоградській області