Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові органи Кіровоградської області продовжують співпрацю з об’єднаними територіальними громадами

, опубліковано 22 березня 2021 о 15:53

В п’ятницю, 19 березня 2021 року, відбулась робоча зустріч заступника начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Євгенія Ломаки з головою та представниками Олександрівської об’єднаної територіальної громади та фізичними особами-підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування. Основними темами для обговорення стали налагодження співпраці з територіальними громадами, проведення роз’яснювальної роботи з актуальних питань податкового законодавства, виявлення кола проблемних питань та пошук шляхів їх вирішення.

На зустрічі також були присутні фахівці обласного податкового відомства - начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Інна Твердохліб, завідувач сектору адміністрування рентної плати та екологічного податку, місцевих податків і зборів з юридичних осіб, розгляду звернень управління податкового адміністрування юридичних осіб Вікторія Легун та начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Наталія Набієва.

На порядок денний зустрічі були винесені нагальні питання, серед яких: декларування доходів громадянами, які одноосібно обробляють земельні частки (паї); збільшення надходжень до місцевих бюджетів та покращення адміністрування і сплати земельного податку; встановлення органами місцевого самоврядування ставок плати за землю (для сільськогосподарських угідь) та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (для об’єктів нежитлової нерухомості); про зміни в податковому законодавстві щодо лібералізації РРО.

Особливу увагу приділено взаємодії податкових органів з органами місцевого самоврядування у частині залучення платників, які не оформили право власності або право користування земельними ділянками, а також спільній організації роботи щодо залучення до декларування доходів від продажу сільськогосподарської продукції «одноосібників» та фізичних осіб, які отримують доходи за здавання іншим фізичним особам власних паїв в оренду.

Увагу присутніх також сконцентровано на проведенні деклараційної кампанії 2021 року, а також на застосуванні РРО та програмних РРО.

На завершення зустрічі було намічено план спільних дій по залученню до декларування «одноосібників» та громадян.

Представники ОТГ подякували організаторам зустрічі та висловили впевненість, що і у подальшому співпраця з податковою службою буде ефективно розвиватись.