Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області відбулось чергове засідання Громадської ради

, опубліковано 18 вересня 2020 о 13:40

У засіданні Громадської ради, яку очолює Ігор Волков, взяли участь начальник Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександр Дозорець та заступник начальника ГУ ДПС в області Єгор Романюк.

Під час зустрічі були підбиті підсумки роботи органів ДПС області за вісім місяців 2020 року, а також розглянуті питання змін ворганізаційній структурі Головного управління ДПС у Кіровоградській області, питання щодо механізму зупинення податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, відповідно до вимог постанови Кабінету міністрів України від 11 грудня 2019 року №1165, підсумки кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2019 році та новації податкового законодавства щодо спрощеної системи оподаткування.

Інформуючи про підсумки роботи за вісім місяців поточного року очільник обласного відомства констатував, що бізнес Кіровоградщини мобілізував до зведеного бюджету 7,2 млрд грн, що на 560 млн грн або 8,5 відс. більше аналогічного періоду 2019 року. «Такої динаміки вдалося досягти завдяки спільній взаємодії органів ДПС, місцевого самоврядування, та сумлінності платників», - зазначив Олександр Дозорець.

Доведені індикативні показники ДПС України як до місцевого, так і до державного бюджетів за січень – серпень 2020 року забезпечені в повному обсязі.

До загального фонду державного бюджету за січень – серпень 2020 року надійшло 3,3 млрд грн податків і зборів або 104,9 відс. до доведеного індикативного показника.

В цілому до місцевих бюджетів області забезпечені надходження у сумі 3,9 млрд грн, що на 214 млн грн або 5,9 відс. більше, ніж у січні – серпні 2019 року.

Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали 3 млрд грн, що на 142 млн грн або 5 відс. більше рівня надходжень січня – серпня 2019 року.

Також, одним із пріоритетних напрямів роботи служби була кампанія декларування доходів громадян за 2019 рік. В цілому по області 34,1 тис. громадян подали декларації про отримані у 2019 році доходи. «Сума задекларованого доходу склала 1,4 млрд гривень, що на 115 млн гривень більше минулорічних показників», - додав наприкінці виступу посадовець.

Під час засідання Громадської ради начальник Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександр Дозорець та Голова ради ТВ ВГО АППУ в Кіровоградській областіІгор Волков підписали Меморандум про партнерство та співробітництво.

За словами Ігоря Волкова, підписаний Меморандум посилить та зміцнить співробітництво між членами Асоціації і податківцями та стане новим етапом у їхній спільній роботі.