Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо наповнення місцевих бюджетів говорили під час наради в Новоукраїнській районній державній адміністрації

опубліковано 23 липня 2020 о 08:39

На минулому тижні головою Новоукраїнської районної державної адміністрації Віталієм Пастушенко проведено нараду з керівниками сільськогосподарських підприємств району за участі начальника Новоукраїнського управління ГУ ДПС у Кіровоградській області Олени Чепур.

Основним питанням зібрання було часткове недовиконання бюджету за І півріччя 2020 року в частині надходження податку з доходів фізичних осіб, яке зумовлене зниженням сплати податків від виплат з орендної плати за паї та дивідендів.

Під час виступу Олена Анатоліївна закликала керівників сільськогосподарських підприємств здійснити моніторинг сплати податків очолюваних господарств. Також, зауважила, що на сьогоднішній день у контролюючих органів з’явились дієві важелі  впливу на недобросовісних платників. Зазначила, що  до Податкового кодексу Законом України №466 внесені зміни, які значно розширили повноваження податківців, зокрема, в частині періоду проведення перевірок та визначення контролюючим органом сум з податкових зобов’язань податкових агентів щодо податку на доходи фізичних осіб, військового збору при виплаті заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) фізичній особі у зв’язку з трудовими відносинами). Тобто, можуть перевірити не за 3 роки, як було раніше, а за 7, і в разі невірної сплати чи наявних порушень буде донараховано податки та збори в повному обсязі із штрафними санкціями. “Існують ситуації, коли реальна орендна плата за паї виплачується в розмірах, які перевищують зазначені в договорах, що є абсолютно неприпустимим. Необхідно вносити зміни до договорів”, - наголосила Олена Чепур.

Між присутніми відбулась гостра дискусія щодо проблеми ухилення від сплати податків та зборів громадян, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) та необхідності встановлення податкового навантаження на один гектар.

Найактуальніші  питання, які були розглянуті на нараді з бюджетоутворюючими господарствами району, це підвищення розміру виплати ними орендної плати за користування земельними ділянками (паями), зростання середньої заробітної плати, її вчасна сплата та відмова від заробітної плати в «конвертах». 

 Новоукраїнське управління ГУ ДПС у Кіровоградській області