Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась нарада з головами територіальних громад Кіровоградської області

опубліковано 23 березня 2023 о 16:04

Сьогодні, 23 березня 2023 року, у Кіровоградській обласній військовій адміністрації відбулась нарада з головами територіальних громад Кіровоградської області за участі в.о. начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олексія Лондара та заступника начальника ГУ ДПС в області Костянтина Ткаченко.

Голови територіальних громад Кіровоградської області взяли участь у нараді в онлайн режимі.

Питання, які обговорювались на нараді – організація роботи щодо зменшення податкового боргу, організація роботи з суб’єктами господарювання – податковими агентами, які здійснюють виплату заробітної плати на рівні або менше встановленого законодавством мінімуму, щодо мінімального податкового зобов’язання та організація співпраці з ОТГ щодо забезпечення надходжень від МПЗ, а також питання надання територіальними громадами області інформації по інвентаризації та використання земельних ділянок, по суб’єктах господарювання, які здійснюють діяльність без державної реєстрації та відповідних ліцензій.

Спікерами заходу від податкової служби області були начальник управління оподаткування фізичних осіб Інна Твердохліб, начальник відділу погашення боргу з фізичних осіб та заборгованості з ЄСВ управління по роботі з податковим боргом Світлана Онищенко, заступник начальника управління економічного аналізу Володимир Чернявський та начальник управління оподаткування юридичних осіб Наталія Радзіховська.

На початку заходу очільник обласного податкового відомства зазначив, що ця зустріч обумовлена покращенням взаємодії між органами ДПС та територіальними громадами в частині адміністрування податків на відповідних територіях, а також доведення інформації стосовно деяких змін в оподаткуванні, які почали діяти у 2023 році.

Також Олексій Лондар зупинився на наповненні місцевих бюджетів у цьому році та додав, що за оперативними даними по області очікується виконання затверджених планових показників до місцевих бюджетів як у березні цього року, так і в І кварталі вцілому.

 

Головне управління ДПС у Кіровоградській області