Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні-лютому 2023 року податківцями Кіровоградщини видано 527 ліцензій на право роздрібної торгівлі підакцизною продукцією

опубліковано 23 березня 2023 о 13:46

Протягом січня-лютого 2023 року податковою службою області платникам регіону видано 527 ліцензій на право роздрібної торгівлі підакцизною продукцією. Зокрема, на реалізацію алкоголю підприємці отримали 271 ліцензію, тютюновими виробами – 256. За вказаний період анульовано 117 ліцензій. Про це у коментарі місцевим ЗМІ розповіла заступник начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Світлана Кондратюк.

Посадовиця також наголосила, що у січні-лютому 2023 року місцеві бюджети Кіровоградщини отримали 2,2 млн грн плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. 

Протягом січня-лютого 2023 року організовано та направлено роботу на максимальне забезпечення надходжень доведених індикативних показників доходів до державного та місцевого бюджетів, а також на підвищення рівня якісних показників роботи.

Так, у січні-лютому 2023 року виконання доведених індикативних показників з акцизного податку до державного бюджету склали: 

- з вироблених в Україні підакцизних товарів забезпечено на 54,8 відсотків. Фактично надійшло 463,6 тис. грн;

- з ввезених на митну територію України підакцизних товарів забезпечено на 391 відсотків. Фактичні надходження склали 351,9 тис. гривень.

За січень-лютому поточного року виконання доведених індикативних показників акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів до місцевого бюджету забезпечено на 97,7 відсотків. Фактичні надходження склали 20 млн 651,9 тис. гривень.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області