Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олександр Дозорець: внесок малого бізнесу до місцевих бюджетів Кіровоградщини склав 437,8 млн гривень

, опубліковано 10 серпня 2021 о 10:04

Протягом січня-липня 2021 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів області  437,8 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2020 року  місцеві громади регіону додатково отримали 26,3 млн грн єдиного податку. Про це повідомив місцевим ЗМІ начальник Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександр Дозорець.

Юридичні  особи - спрощенці перерахували понад 37 млн грн цього податку, що на 2 ,4 млн грн перевищує минулорічні показники.  

Частка сплаченого податку фізичними особам – підприємцями у загальній сумі надходжень складає майже 57 відсотків. Впродовж січня – липня  вони сплатили 252,8  млн грн, що на 27,2 млн грн більше, ніж у минулому році.

Сільськогосподарські товаровиробники – платники єдиного податку 4 групи сплатили майже 148 млн гривень.

«Єдиний податок від підприємців, які використовують спрощену систему оподаткування, стабільно поповнює місцеві бюджети області і є важливою фінансовою складовою у вирішенні як економічних, так і соціальних питань регіону», - зазначив очільник обласного податкового відомства.

Нагадаємо, що спрощена система оподаткування – це особливий механізм справляння податків і зборів, що замінює сплату окремих податків і зборів на сплату єдиного податку з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.

https://kirovograd24.com/shortly/2021/08/13/vnesok-malogo-biznesu-do-mistsevih-bjudzhetiv-kirovogradschini-sklav-437-8-mln-griven-dozorets.htm