Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області відбулася нарада з керівниками ДПІ

, опубліковано 10 серпня 2021 о 09:55

Наприкінці минулого тижня відбулася нарада за участю начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександра Дозорця, заступника начальника ГУ ДПС в області Сергія Колотухи, керівних працівників ГУ ДПС в області та начальників ДПІ.

Основними питаннями для обговорення стали налагодження ефективної та взаємовигідної співпраці з ОТГ щодо інвентаризації земельних ділянок, якісне проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо одноразового добровільного декларування.

Відкрив нараду начальник Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександр Дозорець.

Насамперед, посадовець звернув увагу керівників державних податкових інспекцій на налагодження належної взаємодії з об’єднаними територіальними громадами, адже наповнення місцевих бюджетів завжди було і буде одним із пріоритетних завдань. Особливо це стосується адміністрування податку на доходи фізичних осіб та плати за землю. «З числа працівників територіальних підрозділів адміністрування юридичних, фізичних осіб та з питань виявлення і опрацювання податкових ризиків закріплено відповідальних осіб щодо налагодження ефективної координації роботи, проведення належної роз’яснювальної роботи з об’єднаними територіальними громадами області. Необхідно і вам долучитися до цієї роботи», - звернувся Олександр Дозорець до очільників державних податкових інспекцій.

Крім того, присутнім начальникам ДПІ області розповіли про основні норми та положення Закону щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. «Закон створює стимули для виведення з тіні доходів, прихованих від оподаткування, та сприятиме залученню в економіку України додаткових ресурсів. Якщо громадянин сплатить усі необхідні збори, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства», - зазначив очільник обласного податкового відомства.

Наприкінці зустрічі начальник Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександр Дозорець зосередив увагу колективу на безумовному виконанні завдань, визначених ДПС України, наголосив на необхідності активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо добровільного одноразового декларування, оскільки це явище нове і незнайоме для громадян, а також зобов’язав присутніх активніше долучатися до співпраці з ОТГ.

https://kirovograd24.com/shortly/2021/08/11/u-podatkovii-obgovorili-nalagodzhennja-efektivnoi-spivpratsi-z-otg-schodo-inventarizatsii-zemelnih-diljanok.htm

Газета "21-ий канал", №34 від 19.08.2021