Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо затвердження форми «Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку»

, опубліковано 13 липня 2021 о 08:57

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що 16 березня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 12.01.2021 №4 «Про затвердження форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку», яким затверджено нову форму Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку (далі – Розрахунок).

Форму Розрахунку затверджено відповідно до п.46.2 статті 46 розділу ІІ Податкового кодексу України від 10.12.2010 №2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – Податковий кодекс).

Розрахунок складається наростаючим підсумком та подається до контролюючих органів разом з фінансовою звітністю, яка є додатком до Розрахунку та його невід’ємною частиною.

Для підприємств, які повинні подавати до контролюючих органів Розрахунок, відповідно до п. 49.19 ст. 49 Податкового кодексу встановлено податкові (звітні) періоди, що дорівнюють календарному: квартал, півріччя, три квартали, рік.

Тобто, за результатами фінансового – господарської діяльності за І півріччя 2021 року граничний термін подання Розрахунку за новою формою – 9 серпня 2021 року.