Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО підприємцями говорили під час засідання робочої групи

, опубліковано 02 лютого 2021 о 08:50

Наприкінці минулого тижня в обласній державній адміністрації відбулось чергове засідання робочої групи для напрацювання пропозицій щодо вирішення проблемних питань діяльності малого та мікробізнесу. Участь у засіданні взяли начальник Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександр Дозорець, заступник начальника ГУ ДПС в області Єгор Романюк, начальник управління аудиту обласного відомства Анар Алескеров та начальник відділу фактичних перевірок управління аудиту Наталія Набієва.

В ході зустрічі члени робочої групи обговорили актуальні питання використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). Роз’яснення з питань застосування РРО та ПРРО ФОПами, які обрали спрощену систему оподаткування, надавали фахівці обласного управління податкової служби.

Основною метою засідання є вирішення проблемних питань та напрацювання спільних компромісних рішень для реалізації законодавчих новацій у згаданій сфері. Для цього, відповіді на запитання бізнесустосовно використання РРО, які були надані на засіданні робочої групи, розміщено на сайті Регіональної торгово-промислової палати. Про це зазначила Президент КРТПП Ірина Саєнко.

Наостанок керівництво Головного управління ДПС у Кіровоградській області відзначило, що податкова служба області максимально відкрита для співпраці з бізнесом, і готова надавати будь-які консультації в межах своїх повноважень.

Довідково: пропонуємо для ознайомлення запитання, що надійшли від представників бізнес-спільноти щодо застосування РРО, та відповіді на них.