Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Світловодська ДПІ: проведено робочу зустріч із представниками Світловодської міської територіальної громади

опубліковано 19 червня 2024 о 15:20

В приміщенні Світловодської міської ради за участі начальника Світловодської ДПІ Валентини Колєснікової відбулася робоча нарада з представниками Світловодської міської територіальної громади. Зустріч проведена за участі начальника управління економіки ресурсів та розвитку міста Світловодської міської ради Крістіни Ахтирської та інших працівників .

В ході зустрічі Валентина Колєснікова  наголосила, що суттєвим резервом поповнення бюджету Світловодської територіальної громади, залишається добровільне щорічне декларування доходів , та звернула увагу на необхідність дотримання податкового законодавства платниками податків, а саме, повноті декларування земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки, та податку з доходів фізичних осіб.

Посадовиця нагадала що попри завершення деклараційної кампанії громадяни ще можуть задекларувати доходи , отримані минуло річ, особливо це стосується громадян які надають послуги з обробітку землі чи здають нерухомість в оренду, або ж отримали інші доходи, які не були оподатковані. Оскільки, податки від таких доходів теж є резервом наповнення бюджету.

Поряд з цим зауважила, що до кінця року громадяни можуть скористатись правом на податкову знижку за певними видами понесених витрат у 2023 році (на навчання, благодійні внески неприбутковим організаціям, страхові платежі, орендну плату за оренду житла за ВПО тощо).

Особливу увагу під час заходу приділили , нарахуванню та сплаті мінімального податкового зобов’язання за 2023 рік. Рекомендовано власникам та користувачам земельних ділянок сільськогосподарського призначення переглянути правовстановлюючі документи  своїх земельних ділянок  для своєчасної  і у повному обсязі сплати податків. Якщо земельна ділянка сільськогосподарського  призначення для ведення особистого селянського господарства знаходиться в межах населеного пункту (город біля присадибної ділянки), то МПЗ до такої ділянки не застосовується. 

У ході бесіди посадовиця підкреслила, що сучасні інформаційні рішення ДПС дозволяють кожному платнику обрати найбільш зручний та комфортний варіант взаємодії з податковою службою. Тож платникам варто зареєструватись в Електронному кабінеті платника податків та активно користуватись онлайн-сервісами ДПС.

Учасникам зустрічі запропоновано з цих та інших питань користуватися комунікаційною податковою платформою, що функціонує в Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області.

Саме такий формат співпраці допомагає активізувати комунікацію між податковою службою та представниками інститутів громадського суспільства та бізнес-асоціацій. 

Тож, якщо платники податків мають питання, які потребують оперативного вирішення, варто надіслати звернення на електронну скриньку: kr.ikc@tax.gov.ua. Провідні фахівці Головного управління ДПС у Кіровоградській області розглянуть запит та нададуть відповідь. 

За бажанням подальша комунікація відбуватиметься в режимі онлайн чи офлайн.