Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Устинівській ДПІ проведено робочу зустріч з представником Устинівської селищної ради

опубліковано 17 червня 2024 о 15:21

З метою координації спільних дій органів місцевого самоврядування та податкової служби та залучення резервів наповнення бюджету громади начальником Устинівської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області Тетяною Дубченко та головним державним інспектором Кропивницького відділу податків та зборів фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Світланою Оковитою проведено робочу зустріч з головним спеціалістом фінансового  відділу Устинівської селищної ради Аллою Штець, щодо вжиття заходів щодо погашення боргів з майнових податків. 

Відповідно до п.п. 14.1.175 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України податковий борг — це сума узгодженого грошового зобов’язання, не сплаченого платником податків у встановлений у ПК України строк, і непогашеної пені, нарахованої в порядку, встановленому в ПК України. Він виникає з дня, наступного за днем граничного строку сплати узгоджених зобов’язань. Коли в платника виникає податковий борг, то йому надсилають податкову вимогу але її не надсилатимуть, якщо сума податкового боргу менша 3060 гривень. Якщо після направлення (вручення) податкової вимоги сума податкового боргу змінилася, але податковий борг не був погашений в повному об’ємі, податкова вимога додатково платнику не надсилається. Крім того, податкова вимога – це інформаційний документ який містить відомості про факт виникнення податкового боргу та права податкової застави, розмір податкового боргу, можливі наслідки його непогашення, попередження про опис активів.

Платник самостійно може дізнатись про наявність податкового боргу у такий спосіб:

Здійснивши звіряння розрахунків в Центрі обслуговування платників податків за місцем його реєстрації;

Скористатись власним «Електронним кабінетом платника податків» за умови наявності особистого електронного цифрового підпису;

Скориставшись послугою «Дізнайся більше про свого бізнес партнера» на сайті ДПС України ,області.

Якщо наявність податкового боргу підтвердилась, необхідно здійснити наступні кроки:

- з’ясувати причину виникнення податкового боргу, шляхом самостійного аналізу або шляхом звіряння розрахунків у Центрі обслуговування платників за місцем реєстрації.

- самостійно сплатити податковий борг;

- у разі не згодиіз сумою донарахованого контролюючим органом грошового зобов’язання, оскаржити таке рішення в адміністративному або судовому порядку;

- скористатися правом розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу відповідно до норм ст. 100 ПК Ураїни, у разі наявних для цього підстав.

Устинівська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області