Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Олександрійській ДПІ проведено тренінг щодо особливостей листування платників податків з ДПС через Електронний кабінет

опубліковано 17 червня 2024 о 15:23

Днями начальник Олександрійської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області Яніна Нечипоренко провела для відвідувачів Центру обслуговування платників тренінг, під час якого розповіла про особливості листування платників податків з ДПС через Електронний кабінет.

Податківець зазначила, що Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України (далі – ПКУ) та нормативно-правовими актами, що прийняті на підставі та на виконання ПКУ, в тому числі, шляхом подання звернень.

Також Яніна Нечипоренко відмітила, що меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабiнету дозволяє надіслати лист (запит, тощо) до відповідного органу ДПС. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через  вебпортал ДПС.

Посадовиця звернула увагу, що протягом одного робочого дня після надсилання листа до органу ДПС автора електронного листа буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації запиту в органі ДПС, до якого даний запит направлено. Інформацію щодо отримання та реєстрації листів в органі ДПС користувач може переглянути в вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи - у вкладці «Відправлені документи» меню «Вхідні/вихідні документи». При цьому відповідь на лист (запит тощо) надається контролюючим органом поштою або на електронну адресу, зазначену у зверненні в строки, визначені законодавчими та нормативно-правовими актами.

Насамкінець платникам податків рекомендовано максимально використовувати електронні сервіси ДПС, також увагу присутніх акцентовано на кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, яка триватиме до кінця 2024 року та надано роз’яснення, за якими саме витратами фізична особа має право на отримання податкової знижки.

Олександрійська ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області