Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Олександрівській ДПІ проведено практикум щодо подання декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 10 квітня 2024 о 10:22

В Олександрівській ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області триває роз’яснювальна робота щодо заповнення та подання податкових декларацій про майновий стан і доходи, отриманих громадянами у 2023 році. У тому числі за консультаціями та роз’ясненнями звертається значна кількість громадян, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за 2023 рік. 

Платникам, які бажають скористатись своїм правом на отримання податкової знижки, фахівці податкової постійно нагадують, що податкова знижка отримується в поточному році за минулий. Право на податкову знижку не накопичується та не переноситься на наступний рік. 

Якщо фізична особа не має можливості особисто подати документи до контролюючого органу, то їх слід надіслати або поштою, або через Електронний кабінет платника (https://cabinet.tax.gov.ua/)

Нещодавно на зустрічі з платниками податків розглянули спосіб подання декларації для отримання податкової знижки через Електронний кабінет. Для цього необхідно здійснити наступні кроки:

- Зайти за допомогою кваліфікованого електронного підпису в “Електронний кабінет”,

- У режимі “ЕК для громадян” приватної частини створити та заповнити Податкову декларацію про майновий стан і доходи (F0100212). Додати до декларації:

- Додаток Ф3 (F0121612) Розрахунок суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи з фізичних осіб, у зв’язку з використанням права на податкову знижку.

- Документи довільного формату (F1360102): завантаживши скан-копії підтверджуючих документів, які надають право на отримання податкової знижки.

- Після успішного заповнення зберегти, підписати декларацію за допомогою КЕП та відправити.

- Дочекатися на отримання Квитанції №1, яка засвідчує факт і час отримання електронного документа та Квитанції №2, яка засвідчує факт і час приймання (неприймання) чи реєстрації електронного документа.