Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Долинській ДПІ проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо видачі довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи

опубліковано 09 квітня 2024 о 08:44

З метою забезпечення об’єктивного інформування платників податків та роз’яснення окремих положень законодавства начальником Долинської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області Оленою Ткаченко проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», щодо видачі довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію).

Основні питання, які розглядалися під час телефонного зв’язку були:

Видача довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію)

Для того, щоб отримати довідку про подану податкову декларацію, необхідно заповнити заяву та подати її разом з декларацією про майновий стан та доходи до територіального органу ДПС.

Як отримати і що для цього потрібно:

Де отримати?

Головні управління Державної податкової служби України в областях та м. Києві

Як замовити послугу?

Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто або через законного представника, шляхом відправлення документів поштою (рекомендованим листом) чи заповнивши заяву на отримання послуги онлайн на сайті: https://cabinet.tax.gov.ua/login 

Хто може звернутися: фізична особа, фізична особа-підприємець.

Документи, що необхідно надати для отримання послуги:

Заява про видачу довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи

Декларація про майновий стан і доходи

Умови і випадки надання довідки:

Довідка видається на підставі поданої декларації про майновий стан і доходи. 

Заява подається платником податків (уповноваженим представником) до контролюючого органу за місцем податкового обліку (місцем проживання), а тими платниками податків – фізичними особами (крім самозайнятих осіб), які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання (тимчасово переміщені особи), – до будь-якого контролюючого органу.

Заява складається з обов’язковим посиланням на відповідний пункт Податкового кодексу, яким передбачено видачу контролюючим органом довідки, та зазначенням найменування підприємства (установи, організації), до якого (якої) довідку буде подано платником податків.

Довідку у паперовій формі отримує безпосередньо платник податків (уповноважений представник) за місцем податкового обліку, а тим платникам податків - фізичним особам (крім самозайнятих осіб), які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання (тимчасово переміщені особи),- контролюючим органом, до якого подано Заяву, за умови підтвердження задекларованих у декларації сум.

Результат та способи отримання результату

Довідка про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію)

Отримати результати надання послуги заявник може особисто або через законного представника.

У які терміни, за якою формою фізична особа може отримати довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату або відсутність податкових зобов’язань) та за який податковий період подається така декларація, у т. ч. для виїзду за кордон на постійне місце проживання?

Відповідно до п. 179.1 ст. 179 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку зобов’язаний подавати річну декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларація) відповідно до ПКУ. Згідно з абзацами першим, другим п. 179.3 ст. 179 ПКУ платники податку – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до контролюючого органу Декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду. За зверненням платника податку контролюючий орган, до якого було подано Декларацію, видає Довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату або про відсутність податкових зобов’язань) (далі – Довідка) за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 13.06.2017 № 568 (далі – Порядок № 568). Довідка видається безоплатно на підставі: заяви платника податків про видачу Довідки за формою, наведеною у додатку до Порядку № 568, та поданої Декларації. Довідка видається контролюючим органом за місцем податкового обліку: платникам податків, які звернулися відповідно до п. 179.12 ст. 179 ПКУ, – протягом 10 календарних днів з дати отримання заяви; платникам податку – резидентам, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання та які звернулися відповідно до п. 179.3 ст. 179 ПКУ, – протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації та сплати належної суми податку.