Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Маловисківській ДПІ проведено практикум

опубліковано 24 березня 2023 о 14:07

В Маловисківській ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області триває щорічна кампанія декларування доходів, отриманих громадянами протягом попереднього року 

Разом з цим, у платників виникають різні питання щодо заповнення та шляхів подання відповідної Декларації. Працівники ДПІ завжди готові надати кваліфіковану роз’яснювальну та практичну допомогу платникам податків.

В ході спілкування з платниками, податківці Маловисківської ДПІ  наголошують, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачено Конституцією України. Зокрема, стаття 67 якої зобов’язує кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законодавством. Подавати декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) за минулий рік та сплачувати відповідні податки і збори – конституційний обов’язок громадян та їх особиста підтримка держави, її фінансової безпеки та обороноздатності.

Річну податкову декларацію за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які  отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб». Відповідно такі доходи згідно  податкового  законодавства  підлягають обов’язковому декларуванню. 

Днями, за участю старшого державного інспектора Маловисківської ДПІ Прокопенко Світланою та головного державного інспектора Новоукраїнського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Панченко Наталією була надана практична допомога щодо заповнення та подання декларацій про майновий стан і доходи громадян, одержаних протягом 2022 року.

Поряд з цим платникам роз'яснено про можливості та переваги використання он-лайн послуг ДПС, а саме про подання та перегляд електронної звітності за допомогою Електронного кабінету. Вхід до електронного кабінету здійснюється за адресою http://cabinet.tax.gov.ua, робота у приватній частині вказаного сервісу здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.