Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Новгородківській ДПІ проведено практикум

опубліковано 23 лютого 2023 о 10:39

ЦОП Новгородківської ДПІ: підприємці навчалися практичним крокам подання звітності у електронному вигляді

Громадянам зручно подавати декларації в електронному вигляді: при цьому не потрібно особисто відвідувати податкові органи, що є особливо актуальним під час військового стану та пандемії; звіт можна подати з будь-якої точки світу та без жодних черг.

Під час практикуму в Новгородківській ДПІ 22 лютого підприємці практикувались, як це зробити швидко і правильно.

 Для зручності платників податків запроваджено електронний сервіс в Електронному кабінеті (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість громадянам подати декларацію в електронному вигляді. Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.  

Працівники ЦОПу надали консультацію щодо того, як зрозуміти, що податковою отримано декларацію. Повідомлено, що усі квитанції зі статусом звіту відображаються в розділі "Вхідні/Вихідні документи". Обробка звіту контролюючим органом займає якийсь час, але, коли сервіс отримує відповідь сервера, квитанція буде доступна в цьому розділі.
Протягом декількох хвилин після відправлення декларації ви отримаєте квитанцію №1 - це означає, що ваш звіт надійшов на сервер податкової.

Квитанція №2 може прийти зі статусом "Прийнято пакет" або "Пакет не прийнято" з поясненням зауважень.

Якщо “не прийнято”, то потрібно виправити помилки й надіслати декларацію повторно.

Граничний строк відправлення звіту онлайн - остання година останнього дня подання звітності (п. 49.5 Податкового кодексу України).