Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Гайворонській ДПІ проведено практикум для фізичних осіб-підприємців

опубліковано 27 грудня 2022 о 08:11

Гайворонською ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області на постійній основі проводиться роз’яснювальна робота серед платників податків щодо подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку та надається практична, індивідуальна допомога платникам податків, які звернулися до податкової інспекції для подачі звітності за допомогою Електронного кабінету.

Треба відмітити, що 23.12.2022 року в.о. начальника ДПІ Оксаною КАРПЕНКО проведено практикум для фізичних осіб-підприємців, щодо функціонування електронних сервісів ДПС. У ході заходу надано практичну допомогу з питання декларування доходів, отриманих протягом 2021 року та заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи та отримання витягу платника єдиного податку - фізичної особи підприємця через Електронний кабінет.

Електронний кабінет платника податків – сервіс, за допомогою якого можна надсилати до органів ДПС електронні документи, податкову звітність, отримати довідки про відсутність заборгованості, необхідну інформацію із загальнодоступних реєстрів та надсилати запитати чи заяви для отримання необхідних даних. Перевагами користування Е-кабінетом для користувачів є зручність, економія робочого часу платника, а також коштів на придбання паперових бланків. Проте, у зв’язку з введенням воєнного стану, режим онлайн Е-кабінету дещо скоротився, тепер робота сервісу триває з 8:00 до 18:00 годин в робочі дні. Таке запровадження скероване на захист прав платників, збереження та захист баз даних. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою http://cabinet.tax.gov.ua.

Також повідомляємо, що у випадку закінчення терміну дії електронного ключа, в умовах воєнного стану, надавачі електронних довірчих послуг на основі раніше створеного ключа самостійно сформують новий КЕП. Тобто, платник має змогу й надалі користуватися та підписувати документи онлайн.

 

Гайворонська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області