Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Бобринецькій ДПІ проведено сеанс «гаряча лінія»

опубліковано 23 грудня 2022 о 12:58

У Бобринецькій ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області 22.12.2022 з 10-00 до 12-00 год було проведено сеанс «гаряча лінія» на тему «Реєстрація та застосування РРО/ПРРО».

На запитання платників податків та громадян відповідав начальник Бобринецької ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області Ігор ІСУПОВ

Було надано відповіді на такі запитання:

1. Чи потрібно реєструвати КОРО на ПРРО?

Чинним законодавством у сфері проведення розрахунків за товари (роботи, послуги) у готівковій та безготівковій формі не передбачено реєстрації та використання книги обліку розрахункових операцій на програмний реєстратор розрахункових операцій.

2. Які є варіанти встановлення ПРРО

У разі реєстрації програмного РРО платники податків можуть ознайомитись з інструкцією щодо встановлення та налаштування ПРРО та переглянути відеоурок щодо реєстрації програмних РРО у банері «Програмні РРО», який функціонує на вебпорталі Головного управління ДПС у Кіровоградській області.

На офіційному сайті ГУ ДПС України наявні банери з посиланнями на покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/

Також є відеоуроки щодо реєстрації ПРРО та відеоінструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців

 https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/.

3. Де можна отримати електронний цифровий підпис?

Отримати електронний цифровий підпис можна отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів (АЦСК).

Наприклад:

-АЦСК Інформаційно-довідкового департаменту ДПС

-АЦСК ПАТ «КБ «Приватбанк»,

-АЦСК АТ «Ощадбанк»

-АЦСК «Україна»

-АЦСК «МASTERKEY»,ТОВ «АРТ-Мастер»

та інші.

4. Яка послідовність дій має бути здійснена суб’єктом господарювання для реєстрації ПРРО?

Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України.

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі заяви, що подається у електронній формі через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій.

Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, що будуть використовуватись для ПРРО, суб’єкт господарювання повідомляє згідно з Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, встановленим наказом Мінфіну від 06.06.2017 № 557. 

 

Бобринецька ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області