Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вільшанській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» на тему «Застосування РРО/ПРРО"

опубліковано 13 жовтня 2022 о 15:22

Нагадуємо, що з 1 січня 2022 року переважна більшість суб’єктів господарювання вже застосовують РРО/ПРРО, виключення становлять ФОП на спрощеній системі оподаткування І групи.Також без РРО/ПРРО можуть працювати ФОП-єдинники,які здійснюють роздрібну торгівлю на території села товарами крім піакцизних товарів.

Враховуючи численні запитання та тлумачення деяких нюансів 10 жовтня 2022 року в Вільшанській ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області за участі головного державного інспектора ДПІ Нєдєлкової І.В. відбувся сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» на тему «Застосування РРО/ПРРО"

Наводимо деякі запитання та відповіді на них.

Питання: Які дані необхідно зазначити у вікні «локальний номер» заяви за формою 1-ПРРО?

Відповідь:  Відповідно до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних РРО, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 р. № 317 для реєстрації ПРРО складається заява про реєстрацію за формою 1-ПРРО. Дана заява подається в електронній формі до фіскального сервера засобами телекомунікацій, з дотриманням вимог законодавчих актів. При реєстрації ПРРО у заяві зазначається локальний номер. Локальний номер- це числовий,унікальний номер,що присвоюється суб’єктом господарювання у довільному порядку для реєстрації ПРРО, який зберігається за ПРРО до дати скасування реєстрації такого ПРРО

Питання :  У яких випадках контролюючий орган відмовляє в реєстрації ПРРО?

Відповідь: За наявності підстав для відмови в реєстрації ПРРО фіскальний сервер формує повідомлення про відмову в такій реєстрації із зазначенням підстав для такої відмови.

Відмова у реєстрації ПРРО формується, якщо:

Автоматизованою перевіркою виявлено недотримання загальних вимог щодо електронного документообігу, а саме не заповнення обов’язкових реквізитів, недійсність електронних підписів та/або печаток підписантів.

ПРРО із зазначеними у Заяві назвою та локальним номером вже зареєстрований.

Щодо господарської одиниці, вказаної у заяві, СГ не повідомив про такий об’єкт оподаткування або згідно з таким повідомленням відповідний об’єкт є закритим чи не експлуатується СГ.

Виявлено розбіжності даних,вказаних у заяві, з даними щодо обліку та реєстрації СГ в контролюючих органах як платника податків.