Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо проведення Благовіщенською ДПІ сеансу телефонного зв’язку «Гаряча лінія» з питань застосування РРО та/або ПРРО

опубліковано 15 вересня 2022 о 15:50

14.09.2022 року Благовіщенською ДПІ проведено сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» з питань сфери застосування РРО та/або ПРРО.

Так відповідаючи на питання начальник ДПІ Наталія Кожухівська, зазначила, що суб’єкти господарювання мають можливість користуватися як апаратним, так і програмним РРО – це може бути програма, чи додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, який дозволяє з будь-якого пристрою сформувати розрахунковий документ. Відповідне програмне забезпечення надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно.

Поряд з безкоштовними ПРРО платники податків можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО відповідно до своїх фінансових можливостей та функціональних потреб.

Для більш детального ознайомлення з роботою безкоштовного програмного рішення запропоновано відвідати банер «Програмні РРО» на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/, де можна знайти найактуальнішу інформацію, нормативні акти, роз’яснення, відеоуроки щодо використання програмних РРО.

Також, в платників виникали питання «Як застосовувати РРО/ПРРО, якщо відсутній інтернет, а терміни перебування в режимі офлайн обмежені?» на що зазначено, що враховуючи складні та не передбачувані ситуації, які склалися з військом станом, високою ймовірністю є складнощі в доступі до мережі інтернет, тому Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 року №2120, внесено зміни в частині строків режиму офлайн, так проведення розрахункових операцій, що здійснюються в режимі офлайн, та використання фіскальних номерів із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, можуть здійснюватися з перевищенням строків, встановлених абзацами третім і четвертим статті 5 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995р. № 265/95-ВР, зі змінами та доповненнями.

У ході заходу було надано вичерпні відповіді на питання, які задавали платники податків.

 

Благовіщенська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області